22 Temmuz 2015 Çarşamba

İyi iyi

Herkes de bir iyi bir iyi ki sorma- kıçımızda güller açıyor.
Yüzlerce genç insanı havaya uçuran canlı bomba olan oğluşu hakkında annesi; "ya benim oğlum pırlanta gibi çocuktu aslında, yurt dışına kadar çıkıvermişti - öyle bir gezip gelecekti, bir şeye kafası bozuldu herhalde- çocuğun üstüne fazla gitmeyin" gibi ifadeler kullanıyor. Bir sus ya da; "pis bir çocuktu o zaten de, evde peçete yoktu de, zaten hep altına da yapardı de, içkisi kumarı yoktu ama arada bazen ufak kaçamaklar yapıp millete minik tecavüzler ederdi de- özünde iyi bir insandı deme bari.

Şerefsiz limoncu ile kendini işine adayan gişe memuru kariyer peşindeler. Hakkını helal et barbekü evini açıp kasanın arkasındaki duvara şekilli bir Arapça dua asma telaşı içindeler. benim hakkımda ne düşünüyorsan ganyan bayi senin bin belanı versin.... iyiyim bana iyi olana. 5 tl versene bi' la bi' şey denicem. yoksa bana güvenmiyor musun?

Kokuşmasın diye konsantre kokular sürmüş, gömlekler ütülü, her şey steril. Yüksekliği ayarlanabilen ofis koltuğundan dünya ve hayat gibi konular hakkında atıp tutuyor. Şu şöyledir bu böyledir. İnsanlar kötü niyetli şekerim. Fakat o da ne; kan yok, koku yok, bol bol koruyucu krem var, yine de endişeler içinde bir organizma- var olanlarla birebir temas olmasa da etinde. Tüm bu yanıp sönen ve kızışan canlılığın ortasında tekdüze fikirlerle boş beleş bir sessizlik içinde. Dişler parlıyor tüm o kibriyle. Hikayeler seni eğlendirmek için var. Sert darbelerle ile yüzleşmedikçe yumuşacık pufların içinde olduğunu fark etmiyor, zırlayıp duruyor bistronun içinde- biri kolundan tutuyor ya da tutsak ediyor sanki seni . Çık bir hava al gel. Ağustos böcekleri kentleşmeye sebep oldu olalı bu tip sıkıntılar çekiyor tüm şehirliler. O da iyi bu da iyi. Herkesin haklı olduğu bir oluşum içindeyiz ödleklerin idrak edemediği.

Yıldız kaydı! dilek tut! Tuttum bana kaymasın da ben iyiyim. Caanım meteorlar uzay sörfü yapıyor - aya bakıp yalnızlıktan uluyan kurt adamı kim takar ki. Sen her şeyin en iyisini hak ediyorsun. O yüzden sana en iyisinden bir sopa lazım. Çivisiz lütfen. Dünyanın çivisi çıkmış, biz ise çiviciyiz ezelden. Pfff... bizim siparişler nerede kaldı yhaa!? Her şey iyilikten güzellikten ki zaten.

Markalar ve modeller tarihinin ebeveynlerden çocuklara aktarılan yegane hikayeler olmasına pek az kaldı. Şikayetimiz var bizim. İnsanlar neden bu kadar gerizekalı yhaa. İğrençsin ve kokuyorsun. Pis şey. Neyse uçağım kalkıyor - yanımdaki koltuğa fakir ama şişman biri oturmasa bari. Kısmet. Çok yüzlü şebekler. Amin. Peki maymundan mı geldik. Her şey de bir hayır var. Kaç para kazanıyormuş peki? Eyvallah. Nefesini tüket de öl!- satın aldıklarına kelepir bir fiyata sahip olayım. Kötü bir niyetim yok; parasıyla değil mi?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.