4 Ekim 2011 Salı

Dizi Merakı

Televizyon dizisi nedir; birbirleriyle bağlantılı olaylar anlatılan parça parça izlencelerdir. Eskiden az dizi varmış insanlarda ortak bir bilinç yaratıyormuş, dizi karakterlerinin hepsi insanlarda sanki dizi karakteri kendi özemmioğluymuş gibi bir etki bırakmaktaymış.

İçinde bulunduğumuz bu yıllarda, artık internette hd dizi izle, şunu bunu izle, hemen cillop izle gibi etiketlerle her dizinin, her bölümüne ulaşabilirsiniz. Herhangi bir konu hakkında yüzlerce dizi olduğunu göz önüne bulundurursak, dizilerin artık bir yaşam tarzı edinme biçimi haline geldiğini söylesem çok da yanlış söylemiş olmam. Başka bir deyişle, her birey kendi tarzına uygun diziyle kendini ifade edebilir: 'abiii dexter manyaks ya' gibi söylemlerle ortamda tarzını belli edebilmektedir. Artık insanlar birbiriyle uzun uzun iletişim kurmak yerine; 'abisi ben şu diziye bayılırım, şu film hayatımı çok derinden etkiledi, bu müzik grubu sanki beni anlatıyor' gibisinden kalıplar kullanarak ayaküstü iletişim kurabilmektedirler. Böylece bir insanı saatlerce tanıyacağımıza, işi dakikalara bırakabilmekteyiz.

Benim sövmek istediğim nokta ise, genç kuşakta, özellikle üniversite öğrencileri arasında dizi tüketimi. Bilgisayar başına bir oturup ayı gibi 10 bölüm üst üste dizi izlemek. Ecnebi diziler arada izlenir kafa boşaltılır fakat, bunu hayatın bir ihtiyacı gibi kullanınca kafada görüntüler imajlar uçuşmaya başlar ama hiç biri de kafada gerçek anlamda yerleşmez. Dizideki çapkın yakışıklı karakter ergenin erken boşalma sorunuyla karşı karşıya gelmesine sebep olur.



Bu diziler bizleri biraz sığıra dönüştürdü ne düşünür olduk ne de yaratır bu meret yüzünden. Yok bir de hepimiz çat çut sikişiyormuşuz gibi Barney (havaymetyormadır) süper ya aynı bizim Koray di mi Koray,adam çok matrak aynı ben benim de aklıma gelmişti bu gibi havalara giriyoruz.



Sevgili öğrenci, muhtemelen anandan babandan harçlık alıyorsun. Hasretinden cüzdanındaki prezoları eskitiyorsun. Kafa da kuruyorsun da kuruyorsun. Yani boşuna heveslenip üzme, yıpratma kendini, aç Xhamster'ı durum komedilerine prim verme.

Öperim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.