19 Ekim 2011 Çarşamba

Ham Bünye

Bir çoğumuz kapalı alanlarda, masa başlarında çalışmak zorunda kalıyoruz. Oturduğumuz koltuk göt şeklini alıp bizi sarıp sarmalıyor, avuç içlerimiz farenin şekline bürünüyor. Tahmin edersiniz ki insan evladı bu kombinasyon için evrilmedi yüzyıllarca. O sebepten ofiste koltuğundan kalkan bünye devamlı spor yapmıyorsa ara sıra yapılan spor aktivitelerinde ham vücudu zedeliyor.

Türkiyede erkeklerin yaygın olarak yaptığı spor aktivitelerinden halı saha bu tablonun görülebileceği en acıklı sahnelerdendir. Halı saha aktivitesinde gün yüzü görmemiş kıllı bacaklar şortla birlikte meydana çıkar, dar gelen takım formaları göbeğe yapışır.


Maçın ilk 10 dakikasında ileri geri deparlar atılır. Sonrasında oyuncu kendine bir alan parseller ve durduğu yerden uzun paslar atmaya çabalar. Yarım saat geçtikten sonra defans hattı çöker kale önünde piknik yapan, sote kuran forvet golleri arka arkaya sıralar.Maçlar genellikle bu betimlediğim görüntüde sürer gider.
Madem bu kadar yazdım bir sosyal mesaj vereyim tam olsun. Parklarımız çoğalsın, tenis kortları, basket sahaları, belediyelere ait halı sahalar çoğalsın isteriz. Bu sayede şortlarımız götümüzde daha güzel durur, yapışan tişörtlar can sıkmazlar.

1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.